Home Artikels Over liefhebber Bahamontes Abonneer Kalender Fietstochten Contact

Café De Vijfhoek, Breendonk. Meer dan Fons De Wolf

lezerstip

Café De Vijfhoek in Breendonk ademt koers uit.

Wie Breendonk zegt, denkt onmiddellijk aan het Fort en brouwerij Moortgat, Duvel maar … ook aan Fons De Wolf en de koers. In het “praat- en zevercafé” De Vijfhoek gaat men verder dan Fons De Wolf en heeft men aandacht voor iedereen die liefhebber is van de koers en ooit koers gereden heeft. Hetzij als prof of als wielertoerist, het maakt niet uit. Als de wielen maar draaien!

Uitbaatster Elke Flies is geboren tussen de coureurs. Haar grootvader heeft gekoerst, haar papa, haar nonkels, haar broer... Ja, zelfs Elke ook, maar die carrière heeft niet lang geduurd. Haar fiets hangt trouwens omhoog in het café. Het café is het clublokaal van de lokale fietsclub De Breendonkse Trappers waar ongeveer 70 mannen en vrouwen elke week straffe verhalen vertellen na hun wekelijkse ritten.

Café De Vijfhoek is een verademing voor elke koersliefhebber. Getuige de talloze foto’s van bekende en minder bekende, plaatselijke, wielergoden. Elke heeft het wielerhart op de juiste plaats en eert onder andere nog altijd wijlen Wouter Weylandt, en Frank 'God' Vandenbroucke. Ook leuk zijn de subtiele wielergadgets die te bewonderen zijn in het café, de miniatuurrennertjes, de originele bierkaartjeshouders… De moeite waard om tijdens uw fietstrip af te stappen en te genieten van het gezellig wielerinterieur.

De liefde van de koers hangt hier in de lucht en natuurlijk ook in de tapkraan!

Café De Vijfhoek, Veurtstraat 29, Breendonk

Volg ons