Wij gebruiken cookies
Klein1
nieuws

Bahamontes Classic 2023: 25 juni!

Zondag 25 juni! Fietsen & Feesten!

Zondag 25 juni wordt een heuse wielerhoogdag! En niét omdat die dag in Izegem het BK wordt gereden. Wél omdat die dag de tweede editie van de Bahamontes Classic wordt georganiseerd.

En de Bahamontes Classic… Dat is meer dan zomaar een fietstocht. Dat is een volledige dag in het teken van de liefde voor de fiets en de liefde voor de koers. Dat is eerst fietsen, en vervolgens samen iets drinken, samen koers kijken op groot scherm, samen genieten van de ambiance en de Molteni’s, samen nog iets drinken…

03 07 2021 bahamontes classic 0596 kopie

Verborgen Parels

Klein3

Op veel goed georganiseerde toertochten is het nog steeds: mensen komen aan, halen hun fiets uit de koffer, rijden de rit, finishen, steken hun fiets weer in de koffer en keren terug huiswaarts. Dat kan beter, dat moet beter. En dus proberen wij het op de Bahamontes Classic anders aan te pakken. Bahamontes en Surplace (het team achter het geweldige Belgian Bike Fest, check www.surplacesports.be) willen, in samenwerking met partners 6D, Garmin en brouwerij De Brabandere, van de Bahamontes Classic een dagvullend evenement maken, een fietsfestival onder gelijkgezinden. Een winnende combinatie tussen fietsen en feesten, tussen inspannen en ontspannen, tussen zweten en zwelgen. En dus wordt er eerst gefietst. Een rit van 85 kilometer of 135 kilometer, waar we ver wegblijven van Paterberg, Berendries en andere Oude Kwaremonts, en waar we dus niet gaan voor de bekende kuitenbijters of kasseistroken uit de Ronde, E3 of den Omloop, maar voor onbekend en dus ook onbemind terrein. Maar wel: héél schoon terrein! We gaan dus voor de Verborgen Parels, en geloof ons: die zijn er meer dan genoeg in de Vlaamse Ardennen! Onderweg wordt u bevoorraad zoals u zelden bevoorraad zal geweest zijn, en dat dankzij de heerlijke producten van 6D, de sportvoedingsproducent die ook de renners van, onder meer, the Wolfpack van de nodige brandstof voorziet.

Maar ook na het fietsen gaan we u in de watten leggen. Met de heerlijke bieren van Brouwerij De Brabandere – Kwaremont kent u uiteraard al, maar ze hebben ook nog enkele serieuze verborgen parels in hun gamma – en met genoeg eten aan de finish zodat u de onderweg kwijtgespeelde calorieën meteen weer kan aanvullen. Dat zal nodig zijn, want ondertussen kijken we met z’n allen samen naar het Belgisch kampioenschap wielrennen op groot scherm, spelen we een paar rondjes Petje-op-petje-af-quiz, wordt er gewielerpronostiekt, vergasten we u op ambiance en een optreden van de Molteni’s, en dat allemaal in een gezellige, heerlijk ontspannen wielersfeer. Uit liefde voor de stiel, quoi.

03 07 2021 bahamontes classic 0872 kopie

Goesting gekregen? Dat dachten we al!

Inschrijven kan hier onderaan deze pagina, en u wacht beter niet al te lang, want de plaatsen zijn beperkt! Er zijn een aantal inschrijvingsmogelijkheden (en tarieven)…

* De Vroege Vlucht

Inschrijven voor 2 april: 18 euro. Wees zeker dat u mee bent in de Vroege Vlucht. U komt dan niet alleen uitgebreid in beeld wanneer de tv-uitzending begint, maar u kan ook inschrijven aan het ab-so-lu-te gunsttarief van 18 euro. Meegaan in de vroege vlucht kan tot en met 2 april, ofte de dag van de Ronde van Vlaanderen. Meegaan in de Vroege Vlucht levert u nog een ander voordeel op: een waardebon van maar liefst 15 euro aan 6D-producten!

* De Goede Ontsnapping

Inschrijven na 2 april: 25 euro. Als u de Vroege Vlucht gemist hebt of u twijfelde te lang of u wel de goede benen had, kan u maar beter zorgen dat u meezit in de Juiste Ontsnapping. Inschrijven na 2 april kost u 25 euro, maar daar is wel een waardebon van 10 euro aan 6D-producten bij inbegrepen.

* De Podiumceremonie

Ofte het vip-pakket: 40 euro. Wie nu al weet dat hij of zij héél lang gaat blijven meegaan op de Bahamontes Classic, ook na de finish, is er de Podiumceremonie-formule. Voor 40 euro rijdt u niet alleen de geweldige rit, u krijgt ook eet- en drankbonnen voor na de finish ter waarde van 25 euro, u ontvangt een waardebon van 15 euro aan 6D-producten, u mag gratis deelnemen aan de BK-pronostiek…

* De Pechverhelping

Deze formule kost 10 euro en verschaft u toegang tot de après-vélo met BK op groot scherm en het optreden van de Molteni's nadien. U geniet uiteraard ook mee van de ambiance en kan er terecht voor de dorst te lessen en honger te stillen.

De Bahamontes Classic 2023

Al goesting gekregen om in te schrijven?

Genieten!

Bahamontes classic parcours 0098

Concreet:

Start: 6D Sports Nutrition, Industriepark De Bruwaan 25, 9700 Oudenaarde

Parking: Er zijn voldoende plaatsen in het industriepark De Bruwaan.

Aanmelden: Op de parking voor de gebouwen van 6D Sports Nutrition hebben we ons Village Départ opgebouwd. Dankzij de oude Volkswagenbusjes van Café Welkom op Wielen zal u zich meteen in wielerland wanen.

Qua rit kan u kiezen voor:

 • 70 km: +- 800 hoogtemeters
 • 90 km: +- 1100 hoogtemeters
 • 135 km: meer dan 1500 hoogtemeters
 • De drie afstanden rijden de eerste 50 kilometer over hetzelfde parcours, tot aan de eerste bevoorrading. Twijfelaars kunnen daar de benen laten beslissen voor welke afstand ze zullen gaan. De 90 km-rit en de 135 km-rit splitsen aan het kapelletje op de top van La Houppe. (De extra lus in het prachtige Pays des Collines is zwaar en lastig, maar wel absoluut de moeite!) Onze tip: zet alle drie de ritten op jullie gps en laat de benen en de goesting van de dag beslissen.

Wat mag u zoal verwachten?

 • Een prachtige rit langs, over of rond diverse Verborgen Parels.
 • Drank en eten aan democratische prijzen
 • Belgisch Kampioenschap wielrennen op groot scherm
 • Optreden van De Molteni’s!
 • Een gratis Bahamontes-nummer
 • Gratis deelname aan de BK-pronostiek.
 • Petje op-petje af-quizzen!
 • Technische bijstand en assistentie

Programma:

 • 7u30-10u30: Start ritten. (Wie de rit van 135 kilometer rijdt én nog wat ‘BK op groot scherm’ wil meepikken, kan best niet te laat vertrekken. Tussen 8u en 9u lijkt ons ideaal. Wie de ritten van 70 of 90 kilometer rijdt, kan dan beter weer niet te vroeg vertrekken om niet nog uren te moeten wachten op het BK en de bijhorende ambiance. Vanaf 9u lijkt ons ideaal.)
 • Vanaf 11u30: Pinten! Streekbieren! Chili con carne! Frieten! Bicky Burgers!
 • Vanaf 13u15: samen BK kijken op groot scherm.
 • Vanaf +- 17u15 (na het BK): optreden van De Molteni’s.
 • Tussendoor: Petje op, petje af-quizzen, ambiance.
 • 18u30: einde.

Belangrijk:

 • Er zijn géén douches voorzien.
 • De ritten zullen niet worden uitgepijld! Iedereen rijdt dus op gps – Garmin heeft een paar geweldige modellen! (Voor mensen die geen gps hebben: uiteraard kunnen zij aansluiten bij groepjes/mensen die er wel één hebben.)
 • De korte én de lange rit komen samen aan de eerste bevoorrading. Twijfelaars kunnen daar de benen laten beslissen of ze al dan niet voor de (zware) extra lus in het prachtige Pays des Collines willen gaan. Onze tip: zet beide ritten op jullie gps.
 • Wie de rit van 135 kilometer rijdt én nog wat ‘Tour de France op groot scherm’ wil meepikken, kan best niet te laat vertrekken. (Tussen 7u30 en 9u lijkt ons ideaal.)
 • Wie de rit van 79 of 90 kilometer rijdt, kan dan beter weer niet te vroeg vertrekken.
 • Het voordeel van rijden op GPX: je kan te allen tijde kiezen voor de optie ‘Terug naar start’, en dat via de meest directe route. Handig om weten!
 • Hou u te allen tijde aan de verkeersregels!
 • Wees voorzichtig en alert!
 • Denk aan de natuur en gooi geen sportgels, verpakkingen of ander afval in de natuur! Deponeer ze in de daarvoor voorziene vuilbakken aan de bevoorradingen.

De Bahamontes Classic 2023!

Fietsen en feesten op zondag 25 juni tijdens de Bahamontes Classic!
Bahamontes classic parcours 0159 kopie

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief