Wij gebruiken cookies
Le Grand Départ

6 en 7 juli 2019. Dan kleurt Brussel geel en ontploft onze hoofdstad. Twee dagen is Brussel centrum van de wielerwereld, twee dagen moet koning auto er plaatsmaken voor keizer fiets. Le Grand Départ in Brussel is niet alleen één Groot Eerbetoon aan Eddy Merckx – een halve eeuw geleden was Eddy voor het eerst Tourwinnaar en destijds overal voorpaginanieuws terwijl er een man op de maan wandelde en Woodstock zich opmaakte voor een legendarisch feestje, maar Le Grand Départ is ook het thema van de nieuwe Bahamontes, editie nummer 26 alweer.

En dus krijgt u in dit nummer, onder meer, de Groote Geschiedenis van de Grand Depart, het ultieme interview met Eddy Merckx, een reconstructie van de dodelijkste koers ooit - in Zingem begot!, een diepgaand gesprek met Wout Van Aert en een bezoek aan Pedro Delgado in Madrid, dertig jaar na zijn proloogdébacle. Zie deze Bahamontes maar als dé ultieme opwarming voor dit wielerfeest, de Groote Start van een hopelijk Groote Tour.

30 jaar na het proloogdebacle

Pedro Delgado

De Tour van 1989 is legendarisch vanwege die verbijsterende ontknoping. Maar ook Le Grand Départ baarde toen al opzien. De proloogklok in Luxemburg tikte de seconden weg, maar de renner die als allerlaatste moest vertrekken, stond niet op het startpodium. Op bezoek bij Pedro Delgado, 30 jaar later.